domingo, 19 de enero de 2014

Comunicat d'ALEAS-EUPV: L'escola, espai de violència per als i les joves LGTBI

Avui ha succeït un fet a el País Valencià que ens ha donat més raons per seguir lluitant contra la LGTBIfòbia.

No obstant això, i per desgràcia, ens sobren motius per justificar la nostra lluita. La LGTBIfòbia té moltes cares, està normativitzada i establerta en la nostra societat. No es veu, però molts/es la senten tots els dies.

A Gandia, un jove de 14 anys ha estat agredit físicament pels seus companys d'institut després de molt temps suportant la violència verbal dels seus companys de classe. No és un cas aïllat.

No obstant això, i recordant la frase del filòsof Noam Chomsky, des de l'Àrea de Llibertat d'Expressió Afectiu-Sexual d'Esquerra Unida del País Valencià (ALEAS-EUPV) creiem que la violència no sorgeix del no-res. En la societat en què vivim, a més d'esclavitzar a una majoria social perquè uns pocs mantinguin els seus privilegis econòmics, aquelles persones, dones i homes, que no compleixen amb els rols socials heterosexuals de dominació masculina són invisibilitats/des en la vida quotidiana. En efecte: estem davant una societat la qual ens indueix a creure que la heterosexualitat és la norma. Estem, doncs, davant la figura del heteropatriarcat que ens oprimeix a tots/es, siguis dona/home LGTBI o no.

Des de ALEAS-EUPV condemnem rotundament aquest atac homofob. Aquest fet demostra que el sistema educatiu en tots els seus nivells no és un espai segur on els joves LGTBI puguin viure la seva sexualitat i identitat en llibertat i que, a més, no reben referents positius sobre la seva realitat. Aquest fet ens demostra la necessitat d'una veritable educació sexual a les aules que mostri la realitat afectiu-sexual de la realitat en què vivim dia a dia.

Ànim company, no estàs solament, ni mai ho estaràs. La teua lluita, és la nostra!

Per una educació que acabei amb la LGTBIfòbia!
Con la tecnología de Blogger.
Facebook  
 

Busca en nuestra web

Archivo